torsdag 28. oktober 2010

Kanskje kommer SV...

Jeg og Snorre Valen fikk mye oppmerksomhet for en uke siden, da vi takket (høflig) nei til å delta på den årlige slottsmiddagen. Høyres Front for Monarkirespekt ved leder Linda Helleland rykket ut og hevdet at vi både var barnslige og umodne: "Når kong Harald inviterer til en årlig sammenkomst, bør vi takke ja for å vise ham og monarkiet respekt" sa hun til avisen. Men hun reagerte tydeligvis ikke på at Aftenposten hadde skrevet "kong" med liten K.

Helleland strakk seg forsåvidt ikke like langt som Nettavisens debattanter, som hadde følgende melding:
SVikerne er kommunister, landsforrædere, skattetyver, republikanere, homseelskere og muslimelskere. Hele SV er rett og slett et forbryterparti som hylles av nynazister, ekstreme muslimer, homofile galninger, trygdesnyltere og alt mulig slags pakk! SVikerne burde fengsles pga brudd på maaange paragrafer i grunnloven. Vi... henrettet Quisling, hva slags behandling synes dere SV skal få når dommens time nærmer seg?
Vær varsom-plakaten, anyone? (Forøvrig er det litt morsomt at Nettavisen valgte bilde fra Palestinaskjerf-aksjonen i Stortinget tidligere i år. Se på radikaleren!) Oppdatering 29.10.2010 Etter å ha blitt gjort oppmerksomme har Nettavisen tatt ansvar og fjernet debatten under artikkelen. Veldig bra!

Deler av denne posten er litt fjasete. Og det er med vilje. For jeg synes det er en fjasedebatt å regulere hvilke fester stortingsrepresentanter skal velge å gå på. Og jeg synes debatten om monarkiet i Norge fort blir fjasete og preges av billige poenger. Men valget om å ikke delta på slottsmiddagen er derimot helt seriøst ment. For å sitere Partner in Crime, Snorre Valen:
Men jeg hadde nok ikke gått, selv om jeg hadde hatt tom kalender denne kvelden. For jeg har ikke lyst til å delta på en seremoniell feiring av monarkiet. Monarkiet er udemokratisk. Vi har ifølge loven et ikke-valgt og hellig statsoverhode. Det vil jeg endre.

4 kommentarer:

Hanne sa...

Jeg ser at Helleland henviser til at dere er valgt inn på Stortinget av folket, og at dette innebærer visse plikter.

Da vil jeg gjerne berolige: Det er helt i orden for meg at dere droppet slottsmiddagen. Virkelig. Jeg føler meg ikke dårlig representert, snarere tvert i mot.

Mvh folket (ved én av dem)

Gina sa...

Haha! Takk for det. :)

Det er faktisk langt flere reoublikanere på Stortinget enn det avstemningene viser. De er bare i skapet.

Hege Tapio Gaare sa...

Du glemte å nevne alle radikale kulturelskende og kunstnere under opplistingen din ;)

Ina sa...

Jeg vil tro at vi som har stemt på SV er fullt klar over at SV ønsker seg en republikk, og derfor synes det er både fint og riktig at man markerer dette standpunktet i flere anledninger enn den sedvanlige forutsigbare (og ganske kjedelige) voteringen i Stortinget om dette. Jeg synes dette var en fin verdimarkering.