mandag 26. oktober 2009

Bloggtips: Prosalosa

Her kommer en liten anbefaling. Til dere som fremdeles ikke har oppdaget den strålende feminist-bloggen Prosalosa; Den er verdt å sjekke ut! Prosalosa blogger stort sett om feminisme, fra et Venstreside-ståsted og er morsom, underfundig og nokså ofte rettferdig sint. I tillegg lager hun sine egne feministiske talkshows! (I tilfelle du skulle gå lei av Oprah.) Jeg tror at mye av kunsten i å skrive godt om feminisme er evnen til å både tørre å være personlig, samtidig som man ser det strukturelle i sine egne erfaringer. Det gjør Prosalosa.

Her er et lite snitt fra en post:
Biologi er et konsept jeg gjerne skulle ha fjernet fra jordens overflate, bare ordet får det faktisk til å svartne litt for meg. Jeg kjenner jeg blir litt blek og matt når jeg hører det, fordi det blir alltid brukt mot meg.

Jeg kan komme med de vakreste resonnementer, støtte meg til forskning og studier, ja, virkelig ha et kronargument, men: ”dette er jo biologi. Vi er skapt ulikt fra naturens side”. Jeg kan smile søtt og si at jeg tror neppe kvinner har et vaskegen, og alle er enige, men så var det likevel, da. Likevel så er det jo biologiske forskjeller på kjønnene, tror ikke jeg at med alle de beviste forskjellene i hormoner at dette vil gjenspeile seg i visse egenskaper, sånn grovt sett? (Edit: Jeg driter i biologi og hormonelle forskjeller.)

Det merkelige er at dette argumentet blir aldri, aldri brukt til min fordel i en debatt. Det kommer aldri noen og sier at ”Men kvinner er jo mer kreative fra naturens side, derfor bør prosalosa bli prosjektleder, og du, Stein Arne, kan være sekretær. Menn er jo så praktisk anlagt.” eller “Dette syns jeg er en jobb for deg, prosalosa, for kvinner er jo biologisk sett mer demokratiske ledere.” (Hva, statsminister.. meg? Takker for tilliten.)

“us people are just poems

we’re 90% metaphor”

– ani difranco
(Fra posten "Fri meg fra den daglige biologi".)

1 kommentar:

prosalosa sa...

Takk! Jeg føler meg så lur når jeg blir sitert :D