mandag 14. september 2009

5 gode grunner til å stemme SV i dag!

I denne valgkampen har folk to valg. Først må man bestemme seg for hvilken regjering man vil ha: om man vil ha en rødgrønn eller en eller annen form for borgerlig konstilasjon. Så må man bestemme seg for hvilken politikk som skal dominere den nye regjeringen. Her er fem gode grunner til at en rødgrønn stemme burde bli en SV-stemme!

1. Fordi Lofoten og Vesterålen må vernes!
I denne perioden har vi klart å verne området, nå går SV for varig vern. Området er gyteplassen for den siste store torskestammen i verden. Langs kysten har vi levd av fisken i tusner av år, og det skal vi fortsette med. Ikke olje i matfatet!

2. Fordi kvinnelønnen må heves!
Folk som arbeider i helse- og omsorgsyrker tjener gjennomgående for dårlig i forhold til hva slags arbeid de gjør, og for noen grupper i forhold til hva slags utdanning de har. Vi trenger derfor en likelønnspott og rett til heltidsstilling!

3. Fordi vi trenger en tannhelsereform!
Velferdsstaten skal ikke minskes, den skal utvides! Hvis du blir syk i alle andre deler av kroppen enn tennene får du hjelp av staten. SV synes at tennene er en del av kroppen, og derfor mener vi at det skal være gratis å gå til tannlege frem til du er 23 og når du er over 70, alle andre skal betale maks 2500 kroner i året for nødvendig behandling.

4. Fordi vi må hente soldatene hjem fra Afghanistan .Den militære strategien i Afghanistan er feilslått. For hver bombe som faller får taliban mer oppslutning og flere rekrutter. Vi trenger andre løsninger enn krig. Et sterkt SV i regjering er de eneste som kan trekke styrkene ut.

5. Fordi SV er en garantist for forsatt faglige rettigheter. I Hordaland har et bredt spekter av tillitsvalgte i fagbevegelsen laget et opprop for å støtte vår førstekandidat Audun Lysbakken. I oppropet heter det blant annet: Den politiske utviklingen må styres vekk fra markedsmakt og privatisering. Vi trenger: -sterkere faglige rettigheter,-likelønn, styrking av kampen for heltid og nye sosiale fellesskapsreformer. Bare et sterkt SV kan flytte tyngdepunktet mot venstre i en ny rødgrønn regjering.Vi trenger Audun Lysbakken på Stortinget som drivkraft for å virkeliggjøre dette. Godt valg! Stem SV for miljø og rettferdighet!

2 kommentarer:

Erlend Helljesen sa...

Gratulerer med stortingsplassen Gina.
Stå på for et rødere Norge..:)

Gina sa...

Takk! :) Jeg skal jobbe hardt!