onsdag 12. august 2009

De aller fleste vinner på vår politikkSiden jeg tidligere har blogget en del av andres valgkampvideoer er det nå på tide å vise en av våre egne. Dette er en av de beste punene på de legendariske Stem Harald!-videoene fra valgkampen 2005.
"Dette er Asle. Med Høyre og FrPs skatteletter får han 33 kr i uka. Det er mindre enn han fikk i ukelønn da han var tolv. I stedet for sånt tull vil SV prioritere billigere boliger, gratis tannhelse og mye bedre kollektivtransport. Noen taper på vår politikk, men de aller fleste vinner."
Tall finner dere i SVs Frp/Høyre-rapport her. Les mer om rapporten her og her.

Kudos til Snorre Valen, og jeg minner om at 33 kroner knapt rekker til en ekstra øl i uken.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Dersom dere tenker å omfordele disse 33 kronene så er jeg spent på hvor mye billigere bolig, gratis tannhelse og "mye bedre kollektivtransport" dere får for disse 33 kronene...

Bare tull at de aller fleste tjener på SV politikk. Man tjener lite på å sitte i helsekøer, busskøer, trygdekøer og å behandle asylkøer! Lykke til! På tide å få hendene på rattet og styre i riktig retning!

paf sa...

Man trenger ikke være intelligent for å være anonym, ser jeg. Poenget er omfordeling. Frp og høyres skatteletter vil gi liten effekt for deg og meg, men stor effekt for de som har mye fra før. For staten betyr de foreslåtte skattelettene en god del milliarder, som kan brukes på ting som virkelig betyr noe for folk.

Det fine med videoen er at den sier noe om hva slags skatteletter du og jeg kan forvente med Høyre og Frp.

Gina sa...

Enig med paf. Poenget er jo at vanlige folk får skattelette på 33 kroner. De rikeste i Norge vil få letter i millionklassen! Disse pengene skal vi bruke på velferd i stedet. :)

Anonym sa...

Uten å bli usakelig så er vel ikke "paf" velidg mye mindre anonymt...så er det sagt!

Problemet med SV`s politikk og syn på det de kaller vanlige folk er følgende:

- Sv har gått høyt ut og ønsker at de rike, da ofte illustrert som Røkke og Hagen, skal tas. At de skal skatte mer tror jeg mer eller mindre hele Norge er enige i! Den økonomiske politikken som i praksis blir gjennomført for å ta disse er dog en skattepolitikk som rammer alle med inntekt over 400.000. Hvorfor må vanlige lønnsmottakere hele tiden ta støyten for at dere skal trekke inn noen skarve millioner fra de nevnte personer? Normalt oppegående personer skjønner at dere kammuflerer skatteinkrevelser fra vanlige folk under påskudd av å ta Røkke og Co.

Dersom dere hadde ment noe med miljø og kollektivt så hadde en busstur i dag kostet 5 kroner og det hadde vært avganger hvert 5 minutt. Aldri under en tidligere regjering har flere felter for prøveborring blitt godkjent, gasskraftverk godkjent og mer olje blitt pumpet opp. Samtidig har dere skjult en rapport om kystverkets bekymring om beredskap ved en eventuell ulykke.

- Videre har sykehuskøene etter å ha sunket med 85.000 i forige regjering nå økt med 65.000. Dette fordi dere har redusert den private sykehusandelen fra 2,5 prosent til 0,9 prosent. Målet er 0prosent! Er dere klar over at en privat kirurg i snitt opererer 25 pasienter i uken - en offentlig 5? Hvorfor da få flere inn i det offentlige systemet?

PS: en alt mere vanlig borger i dagens samfunn er pensjonist med nedbetalt huslån. Dette medfører formueskatt en stor gruppe mennesker som lever på minstepensjon. Fortjent? En formue du har skaffet deg gjennom vanlig arbeid som det er skattet på gjennom lønnen, moms og i siste innstans formue skatt? Hvor mange ganger skal man skatte på en lønning etter deres syn?

Ellers må jeg påpeke at det er strålende å vite at du og dine vet bedre hvordan jeg ønsker å bruke disse 33 kronene enn jeg selv gjør! Du vet jo best hva som VIRKELIG betyr noe for meg!

Mvh

Anonym eller VAF dersom det er mer personlig for deg.

Gina sa...

Oi, det var et langt innlegg.

SVs skattepolitikk gagner de som tjener minst, fordi de skal skatte langt mindre enn de som tjener mest. I tillegg ønsker vi faktisk å bidra direkte til å heve lønnen til disse gruppene.

Færre betaler toppskatt nå enn under tidligere regjeringer, og i tillegg

Tannbehandling koster selvsagt mer enn 33 kroner i uken. Jeg mener ikke at jeg "vet bedre" hvordan de pengene skal brukes enn andre. Hvordan skattepenger skal brukes stemmer man over med valg. Men jeg vet at jeg ikke har råd til å betale det det koster å behandle meg når jeg er syk. Derfor er jeg for å betale inn skatt til et spleiselag som betaler for behandlingen hvis andre blir syke, slik at de også betaler for min behandling - i fellesskap. (Get it?)

Det er en strålende ordning! Hvis du vil se på det motsatte kan du ta en kikk på Micheal More sin film "Sicko". Der er det første folk tenker når de får kreft "Har jeg råd til dette? Dekker forsikringen min det? Klarer jeg å beholde huset?"

Takke meg til en modell som behandler folk selv om de ikke har penger til å betale det selv.

Remi sa...

Interessant at dere kaller plyndring for velferd.
Velferd for meg er å leve i min naturtilstand og slippe at folk stjeler fra meg (det er jo faktisk nøyaktig det samme som om jeg stjal en lommebok fra noen!).

Derimot bør onde ideologier bekjempes og folk bør få leve som det passer de (inklusive Høyre og FrP).


Men likevel, så vil jeg gjerne få se det regnestykket.
For jeg er veldig sikker på at det er noe som ikke stemmer der.