mandag 10. august 2009

Bruk stemmeretten - bruk den riktig

Enkelte skoledebattanter fra AUF pleier å avslutte debatten med å si noe slik som: "Det viktigste er ikke hva du stemmer, men at du stemmer. Hvis du er enig med meg, stemmer du på Arbeiderpartiet. Hvis du er enig med Høyre, stemmer du Høyre." Denne kleine enigheten synes å prege mye av det politiske Norge, og hva kommuniserer den? At det ikke er så farlig hva du stemmer på? At de politiske partiene i bunn og grunn er så like at det viktigste er høy valgdeltakelse, ikke valgresultat?

Særlig ungdom får denne beskjeden. "Bare stem!" som indikerer at det ikke er viktig hva man mener.

Jeg kommer ikke til å si det. Det er enorme forskjeller på partiene, og jeg er pissredd for at vi skal få en mørkeblå regjering som vil selge ut det vi har av velferd og verdier. Det er vanvittig viktig at du stemmer, og det er vanvittig viktig at du stemmer SV!

De velgerne vi mister i SV, mister vi stort sett til sofaen. Det vil si at hvis de ikke vil stemme på oss, stemmer de ikke i det hele tatt. For å få folk opp av sofaen har vi lansert OppAvSofaen.no. Her kan du sammen med Kristin Halvorsen lage din egen tale og sende til noen du kjenner. Jeg har laget en tale til førstegangsvelgere.Opp av sofaen!

Les mer om OppAvSofaen.no her, her og her.

3 kommentarer:

Anonym sa...

"pissredd for at vi skal få en mørkeblå regjering som vil selge ut det vi har av velferd og verdier."

Hvorfor det?

Selger man til en ok pris har man jo ikke tapt noe. Om pengene dessuten forvaltes bra, får man en bedre avkastning. Det blir mer penger til velferd og lavere skatt det.

t!g

Gina sa...

Når det gjelder verdier så skapes de jo over tid. Det er en grunn til at folk ønsker å kjøpe oljevirksomhet og vannkraft. Det er utrolig lukrativt! Med statlig eierskap sikrer vi at disse verdiene er på fellesskapets hender og kommer alle til gode.

Når det gjelder velferd er det viktig å passe på at alle pengene de offentlige gir til tjenester går til tjenestene. Private som må ta ut profitt må enten gi et dårligere tilbud eller de ansatte dårligere villkår.

Anonym sa...

Hvis oljevirksomhet og vannkraft er så lukrativt, hvorfor bruker ikke Kristin Halvorsen oljepengene på det i stedet for å gamle de vekk på verdens kasinobørser?

Hvis private firma gjør ting så mye dyrere, hvorfor bruker SV private profittmaksimerende firma til å lage reklame for dere i valgkampen?

t!g