tirsdag 28. juli 2009

Marriage is a sacred institution

"Ekteskapet som en ordning mellom en mann og en kvinne har dype røtter i tro og tradisjon over hele verden, uavhengig av religion og livssyn." (Krfs landsmøte 2009)

"Familien som grunncelle og institusjon har blitt devaluert med et naturstridig vedtak i Stortinget i juni i fjor." Steinar Kristiansen (debattant på Krfs landsmøte 2009)


(Forøvrig er det helt fantastisk at midt i klimakrise og finanskrise synes Krf den viktigste saken ved dette valget er å hindre mennesker av samme kjønn å gifte seg.)

3 kommentarer:

Anonym sa...

A) Hvis ekteskapet ikke er hellig, bør man ikke da tillate polygami?

B) KrF sier vel at saken er viktig, ikke viktigst. En ganske viktig nyanse eller? Forøvrig er toppsaken på sv.no akkurat nå Stein Erik Hagen. Er dette da slik at midt i klimakrise og finanskrise synes SV den viktigste saken ved dette valget er å mobbe rikinger?

t!g

Gina sa...

A) Mitt og tegneseriens poeng er først og fremst at ekteskap ikke er en så uforanderlig institusjon som krf og andre konservative skal ha det til. Mange gifter seg av mange forskjellige grunner. Hvorfor skal ikke homofile ha lov?

B) Krf fremhevet dette som den viktigste saken etter sitt landsmøte. Et landsmøte er kanskje en av de få gangene partiet selv kan sette dagsorden i media. I det minste prøve på det. Dette, foran alle andre saker, var det Krfs LM løftet som sin kampsak.

Anonym sa...

A) Du svarer ikke på spørsmålet, hvorfor det?

B) Må du tolke KrF i verste mening? Gå inn på krf.no og se på "våre hovedsaker". Her listes opp fire saker, hvor homofilt ekteskap ikke er blant dem. Eller mener du kanskje at det er medias dekning som bestemmer hva som er KrFs hovedsaker?

t!g