fredag 24. april 2009

Kalkulatorkameratene

Trønderavisen Adressa meldte i går om en historisk hendelse: Unge Høyre og Fpu skulle ha sitt første felles sentralstyremøte. Vi som har vært så uheldig å slumpe borti borgerlige ungdomspolitikere før er kanskje ikke fullt så overrasket som Adressa var. Mellom disse kalkulatorkameratene har det vært flørting i årevis. Når alt kommer til alt: Hva skiller egentlig Fpu og Unge Høyre?

Siden det er langt enklere: La oss først lage en liste over hva som ikke skiller dem:
1. Nesegrus beundring for Ronald Reagan og det republikanske partiet
2. Ønsket om å aspirere til/Troen på at man tilhører toppen av en slags næringskjede
3. Intenst hat for alt som lukter av faglige rettigheter
4. Dyrking av rå-kapitalisme som "tøft" jmf. Donald Trump

Hva som skiller dem er vanskeligere. Tradisjonelt har man kunnet regne med at Unge Høyre er triveligere mot f.eks. innvandrere og homofile enn det Fpu er. UH har også i enkelte tilfeller til og med skrytt på seg et miljøengasjement, og er f.eks. for Haukelibane. I UH finnes det også et tilsnitt av såkalte blåstrømper, eller liberalfeminister om du vil, vil de og Siv Jensen finne hverandre i kampen for mer privatisering og krig i feminismens tegn?

Rolf Tveten, som er Sør-Trøndelag Høyre sin ungdomskandidat forklarer tydelig hvilken vei han tenker at moderpartiene skal gå:
– Høyre vil selvsagt alltid føre en ansvarlig økonomisk politikk. Og Frp vil nok komme oss i møte på miljø, uten store problemer. Og så kan Høyre nærme seg Frp i innvandringspolitikken
Ikke bare skal de unge dresskledde politikerspirene ha felles møte - tenk! De har invitert Per Sandberg. Mannen som har vært en av de fremste , og som tidligere har betegnet minoriteter som underklassen. Er det på tide å legge til et nytt punkt på felleslisten mellom Unge Høyre og Fpu?

5. Skepsis til mennesker med annen hudfarge og kultur.

Åh, også glemte jeg jo det viktigste fellespunktet da.

6. Profitt først. Alltid.

Forøvrig gjorde Høyre i dag sin dårligste måling på lenge - 10,8%.

Bildet har jeg nasket fra Torbjørn Røe Isaksen.

1 kommentar:

Prosis sa...

Pluss en finfin sans for sprudlevann, silkebånd over skulderen og manglende/dårlig humor.