fredag 21. august 2009

Toppkarakter på miljø!

Naturvernforbundet publiserer i dag en undersøkelse gjort blant alle toppkandidatene i Hordaland. Ikke uventet får både jeg og førstekandidat Audun Lysbakken toppkarakter på svarene våre. Spørsmålene har handlet om hvorvidt man vil prioritere tog foran fly, om man vil gå inn for å verne naturmangfold, og om man ønsker at Norge skal satse mer på olje, eller bli en miljønasjon.

Mest verdt å merke seg i denne sammenhengen er kanskje at Høyres leder og førstekandidat i fylket Erna Solberg har nektet å svare på spørsmålene. Det kan vel neppe tolkes som noe annet enn at hun skammer seg over sin egen miljøpolitikk?

Last ned skjema med partienes svar her. Her kan du lese hva Audun tenker.

4 kommentarer:

Jean Thierry sa...

Hej Gina

Stor sympati herfra, men "Rødt" og "Grønne" får bedre points i skemaet end jer fra SV.

Bedste hilsner
Jean

Gina sa...

Små marginer her, men vi er klart best av partiene på Stortinget. :)

Tidligere Sv'er sa...

En ting er hva dere svarer, en annen ting er hva dere gjør i praksis!

I denne 4 års perioden har bla.
- StatoilHydro startet oljesand prosjekt i Canada (Staten/Regjeringen med dets repr.) eier mesteparten av aksjene i selskapet og kunne stoppet dette.
- Åpnet for oljeboring i nord!
- Snøhvit ble satt i gang (men giga CO2 utslipp).
- Gasskraftverk åpnet (men brukes ikke).
- Hav vindmølleprosjektet kommer ikke i gang på norsk side. Investorer foretrekker Storbrit. istedet (pga. støtteordninger). Dæhlies selskap satser i Sverige pga. deres støtteordninger.

Sv er sikkert imot alt sammen (ifølge partiboka), men må svelge kameler ad mass pga. at de skal sitte i regjering. Dette fører til at idealistiske Sv'ere (som meg) ikke stemmer SV, men Venstre eller Rødt...

Gina sa...

Vi har mange miljøseiere i regjering, men ikke all regjeringens politikk er i tråd med SV sin. Hvis du er den samme "tidligere SVer" i en annen tråd her, synes jeg det er litt rart at du først mener politikken vår ikke er gjennomførbar, og så er sint for at den ikke blir gjennomført.

Hvis du vil ha mer SV-politikk i regjering, må du stemme SV, slik at vi får muskler og oppslutning til å få gjennomslag for god miljøpolitikk.