fredag 19. juni 2009

Frp og likelønn: Bløffmakerne

Frps likelønnsbløff er grundig avslørt i BA i dag av undertegnede. Siv Jensen overrasket alle (åpenbart også eget parti) da hun erklærte i landsmøtetalen sin at Frp var opptatt av likelønn. Etter landsmøtet viste det seg at partiet ikke hadde fattet et eneste vedtak om problematikken, som Sykepleierforbundet pekte på. I ettertid viste Audun Lysbakken at den politikken de har vedtatt faktisk står i direkte motsetning til likelønnsvedtak som f.eks. en statlig likelønnspott: “Det er ikke en offentlig oppgave å utjevne lønnsforskjeller som naturlig oppstår i arbeidsmarkedet.” (s. 10 i Frps program).

I et desperat forsøk på å tilegne seg et snev av troverdighet på området fremmet Jensen og co et privat forslag i Stortinget. Forslagets eneste hensikt er å skaffe Frp ryggdekning i likelønnspolitikken. Det kan nemlig ikke vedtas. Det er et forslag til årets lønnsoppgjør, men kommer lenge etter forhandlingene, inneholder ingen penger, og ingen ting konkret. En real likelønnspott forplikter! Vi snakker om beløp i milliardklassen. Det er ikke noe man kan slenge i bordet over natten. Hvis Frp er for likelønn og ville ha en pott i dette lønnsoppgjøret hvorfor arbeidet de ikke da sammen med oss andre som kjemper for det? Det er klart at dersom SV hadde hatt andre allierte i Stortinget enn oss selv ville det vært lettere å få gjennomslag for det.

Onsdag kveld i Bergen hadde Frp muligheten til å putte pengene sine der munnen deres er, for å si det på godt norsk. Både SV og Ap hadde lagt fram likelønnsforslag for komiteen. SV sitt var modellert på svært lik måte som Frp sitt i Stortinget. En del om likelønnsstrategi, og en del om deltidsproblematikk. Fremskrittspartiet hadde her muligheten til å tippe flertallet i komiteen og gjøre likelønn til en prioritert sak i Bergen kommune. Men nei. Tause som ørsters hele debatten, og så stemte de det ned.

Forøvrig sammen med Krf og Høyre, som i andre anledninger har predikert viktigheten av likelønnsforslaget.

De borgerlige står nå igjen ribbet for enhver troverdighet i dette spørsmålet.

2 kommentarer:

brumlebass sa...

Likelønn var man for i de ca 45 minuttene som Siv Jensens landsmøtetale varte.

Gina sa...

Det er synd, men kanskje ikke spesielt overraskende. I Bergen kunne de gjort forslaget vårt til realitet.