onsdag 1. april 2009

Aprilsnarr...

Jeg er skikkelig dårlig på alt som har med 1. april å gjøre. Jeg er ikke noe god til å lure folk. Jeg blir nesten alltid lurt. Og jeg er ikke noen "god taper". Jeg blir alltid sur når noen lurer meg.

Med denne erkjennelsen av egen aprilsnarr-utilstrekkelighet ga jeg opp å skrive et skikkelig fancy narreinnlegg. I stedet tenkte jeg å fortelle om andre folk sine spøker.

P2s nyhetsmorgen lurte meg skikkelig da jeg i morgenørsken faktisk trodde at husfliden på Lillehammer hadde tatt inn bunadshijaber. Jeg lo skikkelig lenge av at Bergens Tidende meldte at det nå skulle bygges et bompengefinansiert Opera-hus på Nygårdstangen. Sinte billister med kommentarer som:
NEI. JEG KOMMER IKKE TIL Å BETALE ET RØDT ØRE. nok er nok.
og
dette er skandale. eg betaler nok i bompenger allerede. bensinen er også dyr. staten skal hente alt inn på skatter og avgifter. mitt valg på Frp blir meir og meir rett
har høy underholdningsverdi! Ellers synes jeg Bergensavisen var kjedelig med ville historier om krokodiller i sentralbadet.

Museum of the Hoaxes har hatt en topp 100 rangering av aprilspøker. Høyest rager "The Swiss Spaghetti Harvest" fra 1957. En BBC-reporter meldte at sveitsiske bønder hadde en svært mild år som ville gi en svært god spaghetti-avling.
Many called the BBC wanting to know how they could grow their own spaghetti tree. To this the BBC diplomatically replied, "place a sprig of spaghetti in a tin of tomato sauce and hope for the best."#21 på listen er noe mer grotesk, men likevel morsom. 1. april 1915 (under første verdenskrig) skal en fransk bombe blitt sluppet over en tysk soldatleir. Men da den ikke eksploderte undersøkte tyskerne den nærmere, og det viste seg at det bare var en stor ball. "Aprilsnarr!" stod det på den.

PS: Jeg wikiperte "aprilsnarr", og i følge dem er det en gammel fransk skikk. Frankrike var et av de siste europeiske landene som gikk over til å bruke gregoriansk kalender. Det gamle nyttåret hadde vært i slutten av mars, og de som fortsatt benyttet seg av den gamle kalenderen ble ofte gjort narr av. I følge histoiren "ga de noen aprilfisken" (donner le poisson d'avril). Hvorfor fisken kom inn i bildet vet jeg ikke.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Synes en av de kjedeligste av årets aprilsnarrer var at Trygg Trafikk sendte ut en sms om at ungdom under 20 skulle bli påtvunget hjelm når de kjørte bil... De kunne faktisk funnet på noe bedre.

Forresten finner du mer om Aprilsfisken her; http://thenam.blogg.no/1238575010_aprilsnarr.html

Bra blogg forresten :D Du har nettopp skaffet deg en ny følger ;)

Gina sa...

Takk for det! :)

Morsomt med papirfisken, men forstår likevel ikke helt konseptet. Hvorfor ikke en papirelefant? Eller en papirtiger?