søndag 5. april 2009

Anbefaling: Geoff Berner

This is a song about US foreign policy...and divorce...
En kanskje lettere alkoholisert kanadisk-jødisk politisk opplyst trekkspillspiller. Omtrent der har du Geoff Berner. Kritikerrost, og fulgt av sin egen kult, men ikke nødvendigvis "allemannseie". Lillesøster, som undertegnede, ble gjort oppmerksom på musikeren av sin litt mer informerte og musikkbevandrede storebror.

Berner krever mye av lytterne sine, men betaler godt. Han knuser butikkvinduer bare for å lette litt på trykket, respekterer loven omtrent like mye som han respekterer dem som har skrevet dem, og holder seg full, arbeidsledig og i live for å gi oss håp. Tekst og musikk varierer fra det små-bisarre, intenst vakre til det veldig humoristiske. Kjedelig blir det aldri.
Det står ein fordrukken gateprest på hjørnet. Med edle whiskeydråpar rennande nedover det ustelte skjegget og med skjelvande hender pumpande på sitt antikvare trekkspel, brølar den høgverdige ut si anklage mot alle svikefulle menn, kvinner og barn som hastar seg brydd forbi - "You've all been worshipping a false messiah. I pray to God that I got here in time to guide you..." Presten går under namnet Whiskey Rabbi og er det sjølverklærte Lyset som skal redde deg som er kvalmande stolt av å halde deg edru. Bodskapen er av det fuktige slaget - drikk deg full og opplev verkeleg lukke. (Fra anmeldelse av albummet Whisky Rabbi)
De som har sett han live sier det er en egen opplevelse. Berner varter opp med historier som har tilknytning til sangene, eller som ikke har tilknytning til sangene. Geoff Berner spiller på Logen i kveld (søndag) kl. 21:00. (Det betyr at noen av oss må løpe rett fra fotballkampen for å rekke det.) Ikke overbevist? Se videoen under, eller sjekk Berners egen hjemmeside, eller myspace. Jeg har i hvert fall ikke tenkt å gå glipp av det. Har du?
Maginot Line, Maginot Line. Why didn't some smart fellow say "Your guns are pointing the wrong way"?

Ingen kommentarer: