onsdag 15. desember 2010

Frp, valgfrihet og felles ekteskapslov

"Dine valg avgjør" er navnet på Frps alternative budsjett. Og det har som vanlig ikke vært mangel på hul valgfrihetsretorikk. I gårsdagens debatt i Stortinget utfordret jeg Solveig Horne, familiepolitisk talsperson på dette. For det finnes én gruppe Frp ikke unner valgfrihet, og det er de menneskene som forelsker seg i noen av samme kjønn. Frp er i mot felles ekteskapslov, og ønsker ikke at homofile og lesbiske skal få gifte seg.

Frps Horne svarte med at selvsagt var Frp for likebehandling av alle mennesker. Og dermed mot særordninger for noen:
For Fremskrittspartiet er valgfriheten veldig viktig, og friheten for enkeltmennesket står sterkt i Fremskrittspartiets partiprogram. Fremskrittspartiet er imot enhver diskriminering, når det gjelder rase, religion og kjønn, og vi mener at det ikke trengs egne regler for lesbiske og homofile. Derfor er vi imot at det skal være egne særregler for dem.
Javel? Og så fortsetter hun:
Så tok representanten opp dette at lesbiske og homofile ikke kan få gifte seg – det gjelder ekteskapsloven. Den er Fremskrittspartiet imot. Vi mener at folk kan bo sammen, de kan leve livet sitt slik de vil, men Fremskrittspartiet mener et ekteskap skal inngås mellom mann og kvinne. Vi har ikke støttet dette når det gjelder lesbiske og homofile.
Åja. Så da skal det plutselig være særregler. Den eneste logikken jeg finner i Frps sitt svar er et de er i mot alle positive særtiltak for lesbiske og homofile. Derfor kutter de hele posten på statsbudsjettet som heter tiltak for homofile og lesbiske. (Blant annet støtten til LLH og Skeiv Ungdom.) Men når det gjelder rettigheter, og hvordan vi organiserer samliv i dette landet, da skal det plutselig være andre regler.

Horne var også indignert over at hun hadde fått den samme replikken fra meg to år på rad. Til det vil jeg bare si at jeg kommer til å fortsette å plage på dem på at de ønsker å gjøre homofilt samliv til noe annenrangs. Med mindre de slutter å insistere på at noens kjærlighet er bedre enn andres blir det samme replikk fra meg neste år også.

Her ligger hele debatten om budsjettet. (For spesielt interesserte.)

2 kommentarer:

Kennet K. Tangen sa...

"vi mener at det ikke trengs egne regler for lesbiske og homofile. Derfor er vi imot at det skal være egne særregler for dem."

- Javel... Då er eg imot utvida sjenketider. Me kan ikkje ha "særreglar" for dei som vil drikka lengre enn andre.

- Nei til stemmerett for sekstanåringar, for me kan ikkje ha "særreglar" for ungdom.

- Nei til stemmerett for kvinner, for den del. Kvinner treng ikkje slike særreglar for å lukkast i politikken!

Logikk...

Hild Frøya sa...

Dette er typisk FrP. jeg liker egentlig ikke sånne stereotypiske greier, men dette er faktisk det. FrP snakker med både to og ti tunger. det har de alltid gjort. Og høyst sannsynlig vil de også fortsette med det..