onsdag 4. november 2009

Nei takk!

Jeg vet ikke hvordan det er med dere, men jeg er lite fan av å finne postkassen min full av glanset papir og plast. Uønsket - uadressert og adressert - reklame er både kjedelig for den som mottar det, og lite miljøvennlig.

Nå blir det lettere å si nei takk til både reklame i posten og telefonsalg. I dag sender regjeringen ut en brosjyre til alle landets kommuner. Der står det hvilke rettigheter du har til å si nei, og hvordan du kan gjøre det - og det er Nei Takk!-klistremerker til å ha på postkassen. Det er slutt på registrering i register: Det holder å ha klistremerke. Jeg har oppfordret Monica Mæland i min hjemkommune Bergen til å sende den ut til alle husstander.

Redde planeten og rydde stuen i samme slengen! Det blir bra.

Hvis din kommune kjiper ut kan du sjekke brosjyren her.

4 kommentarer:

Freso sa...

Fedt! Det er stadig påkrævet at man står i et register her i DK - og at have klistermærke på postkassen/ved brevsprækken. :/

Ingrid sa...

Paradoks å sende ut tonnevis med uadresserte brosjyrer for å bote på problemet med uadressert reklame...

Likevel bedre enn ingenting.

http://www.bt.no/nyheter/lokalt/Oppgitt-over-unoedvendig-brosjyre-959795.html

Gina sa...

Viktig å informere folk om rettighetene sine. Dessutten nineholder brosjyren et klistremerke som trengs for å si nei takk. Jeg tror det vil bidra til at mange flere vil ta ordningen i bruk. Én brosjyre er tross alt ikke så mye i de massive mengdene med papir som sendes ut hver eneste dag.

Anonym sa...

Takk for interessant informasjon