torsdag 19. november 2009

Hvordan blogge fra Stortinget?

Jeg må beklage at bloggen har ligget brakk en liten stund, selv om jeg har tenkt WTF?! flere ganger når jeg har lest avisen i det siste. Kunsten å være Hordaland 13 krever sitt, og jeg har ennå ikke helt oversikt over hvem jeg er og hva jeg skal gjøre.

Den samme forvirringen gjelder bloggen. Da jeg startet å blogge den opprinnelige Ginas lille røde, som dessverre er fjernet fra offentligheten nå, var jeg 19 år gammel SU-aktivist. (Ønskerepriser etter forespørsel.) På mange måter satt ordene mye løsere den gangen. Lesertallene var ikke spesielt høye, og jeg representerte ikke andre enn meg selv. Hverdagen var SU-møter og demonstrasjoner i brosteinsgater i Bergen.

Jeg er den samme som for fire år siden, og jeg er det ikke. Ting har skjedd i livet, det er det jo ikke tvil om. Burde ting skje med bloggen også? Er det mulig å unngå at ting skjer med bloggen?

Jeg skal være helt ærlig; Min største frykt er å få en typisk politikerblogg. En sånn "Her er jeg i Ulvik med den lokale fagforeningen" med et bilde av meg og en mann der vi har på oss hjelmer. Eller en sånn "I Stortingsproposisjon XX leggs det frem et forslag som nettopp viser behovet for utredning på dette feltet" (med et bilde av sakspapirer?). Problemet blir jo at hverdagen min på mange måter er sånn. Det er folk rundt i landet, det er sakspapirer, møter, forretningsordner, lytting og skriving.

Blogging er først og fremst for moro skyld. Men også en plass å uttrykke seg, ha kontakt med andre bloggere og nettrålere, teste ut meninger, og er også en sjanse til å være personlig på en annen måte enn det media tillater.

Nå trenger jeg litt innspill fra dere som leser. Hvorfor leser dere bloggen min? Hva kunne dere tenke dere å lese mer om? Deler dere min lette forakt for "politikerblogger" eller er det bare jeg som er snobbete?

(Kanskje jeg allerede har en slik blogg?!)

8 kommentarer:

Syltegeek sa...

Jeg vil gjerne lese om alt det dumme folk får seg til å si. Jeg overvar en debatt en gang, og det var mye WTF. Men det vil kanskje gjøre deg til den ingen snakker med, så jeg ser om du står over, altså.

Gina sa...

Hmm. Det kan godt være at en "Sagt i Stortinget"-spalte er en go idé. :) Takk for tips!

Gabriel sa...

Jeg vil gjerne høre litt om hvordan hverdagslivet er på Stortinget, om alt som ikke har med politikk å gjøre. Hvem sitter sammen med hvem i kantina for eksempel?

Også lurer jeg på hva du synes om denne fra USA: http://www.feministing.com/archives/018968.html ? Om den nye helsereformen.

J.S sa...

Jeg syns det viktigste er at vi gjennom bloggen får vite hvilke saker du jobber med. Om man ønsker å komme med innspill og forslag så er det en fordel å vite hva som er på plakaten.

Man får ofte en følelse av at den vanlige stortingsrepresentant ikke har noen innflytelse, og det meste allerede er avgjort når det skal behandles i komiteene - så kanskje det både er bra for deg og leserne å faktisk skrive om ting som det er mulig å påvirke.

Jeg syns Sv har fått for mye kritikk for at de er i opposisjon til seg selv, jeg syns det er flott med politikere som tør være idealistiske samtidig som de er løsningsorientert - og da møter man seg selv nødvendigvis i døra av og til. Og det er tross alt bedre å være opp som en bjørn og ned som en skinnfelle, enn å være skinnfelle hele livet sitt. Selvom jeg er sikker på at medierådgiverne ikke er enig;)

Og jeg har forstått at du er mindre sentralistisk enn de fleste Sv'ere (hvertfall de som har kommet fra SU de siste årene) - og det håper jeg du fortsetter å være når du har fått en plass på Stortinget.

Lykke til!

Gina sa...

Synes det er veldig stas at noen har fanget opp at jeg ikke er så glad i sentralstyring! :)

Ellers takker jeg for tips, og så får vi se hvordan det tar form!

Anonym sa...

hvorfor ikke:)

Anonym sa...

hvorfor ikke:)

Karlstad sa...

Jeg synes du kan bli sint på den nye vaktloven, med tanke på studentene, gå tilbake i dine opprørske røtter og arrangere demonstrasjon og rope på Tinget. Tenk på stakkars Hulen og alle andre studentdrevne utesteder :-/ We need you!