mandag 13. april 2009

WTF?!

Påsken har som kjent nyhetstørke. Det har vært vanskelig å grave fram et godt WTF-sitat, ettersom både journalister og politikere stort sett er på fjellet. Forøvrig stusset jeg temmelig lenge over BA sin sak om at Rune Larsen tegner nakne damer på fritiden. Men av mangel på ferske WTF-sitater, presenterer jeg her et gammelt, som fremdeles har gyldighet:
Aids-tragedien kan ikke overvinnes ved å dele ut kondomer. De kan til og med forverre problemene.
Dette sa Pave Benedict XVI på vei til Kamerun forrige måned. Dette er forøvrig den samme mannen som synes homofili er like farlig for framtiden som klimatrusselen. WTF?!

7 kommentarer:

Maren sa...

Jepp, de kaller han Pope Bareback XVI av en grunn. Velfortjent WTF.

Maria sa...

Synes litt synd på folk som ikke vet hvordan en kondomfungerer egnetlig..

Peter sa...

Ifølge den amerikanske nasjonale helseforskningsstiftelsen NIH reduserer kondombruk infeksjonsraten av HIV/Aids med en faktor på om lag syv. I områder med endemisk utbredelse av viruset er altså kondombruk utilstrekkelig for å demme opp for spredning - det kan endog virke kontraproduktivt ved å fremme promiskuitet. Og alternativet paven argumenterer for er jo monogami, ikke avholdenhet...

(sitert fra wikipedia, http://en.wikipedia.org/wiki/Condom#In_preventing_STDs)

Peter sa...

Og ikke overraskende sa ikke Benedikt hva VG hevder at han sa. Han nevner ikke homofili, og det fremgår tydelig at han snakker om menneskelivets formål, ikke spesifikke handlinger...

(Se i kontekst ca. 3/4 gjennom talen, http://www.vatican.va/holy_father/benedict_xvi/speeches/2008/december/documents/hf_ben-xvi_spe_20081222_curia-romana_en.html)

Gina sa...

Nevner ikke homofili, men han gjør jo det likevel. Han snakker om hvor viktig det er at det er kvinner og menn som er sammen, og om det hellige ekteskapet, og om hvordan ulydighet mot denne hellige ordenen er opprør mot Gud. Referer han ikke også til hva Paul VI har sagt om dette?

Mina sa...

Paven skulle blitt med meg til Cape Town, og tatt seg en tur i townshipene der. Kanskje ville han fått et litt anna syn på problemet... Tøvete mannen!

Anonym sa...

Synes all religion er latterlig, og gjør ikke annet enn å skape problemer her i verden.

Ekstremt utdaterte teorier og livssyn som fortsatt fremmes av 90 år gamle nisser.

Kan ikke verden bare våkne opp?

Det finnes ingen magisk nisse som sender deg til en mann i rød stilongs og høystake om du ikke hater homofile eller bruker kondom.