tirsdag 7. april 2009

Europa demonstrerer

De siste dagene har tusener av mennesker demonstrert mot NATO-toppmøtet i Strasbourg, og mot G20-møtet i London. I følge enkelte medier deltok så mange som 35.000 mennesker i demonstrasjonene i London, og minst 10.000 i Strasbourg. Noen hevder at de var tre ganger så mange. Verdt å nevne er det også at mange demonstranter ikke slapp inn i Strasbourg i det hele tatt. SUere på tur måtte ta til takke med å demonstrere i nabobyen sammen med minst 8000 andre.

Derfor er det ekstra trist at det er voldelige opptøyer og bråkmakere som skal få lov til å dominere mediene og inntrykket som dannes av demonstrantene. Protester mot at vanlige folk nå må betale regningen for verdens rikestes fest og overflod er alt annet enn urimelige, og fortjener bedre enn å bli stemplet som pøbelstreker av norske media.

Massive politistyrker ble satt inn for å beskytte begge møtene, men som SU-leder Mali Tronsmoen påpasselig påpeker: - Tusenvis av soldater satte en stopper for MIN ytringsfrihet, uten å stoppe det lille mindretallet som faktisk var ute etter bråk....

På den ene siden virker det småkomisk for slike store møter alltid er livredde for demonstranter, på den annen side så burde de frykte hva folk synes om dem. (Nå snakker jeg ikke om voldelige demonstranter, men om vanlige fredlige demonstranter - i tusenvis!) Tenk om de kunne være litt redde for folket til vanlig også, så det kanskje fikk konsekvenser for beslutningene de tok.
People should not be afraid of their governments. Governments should be afraid of their people.
Vi som sliter med en kvalitetsreform som ikke synes at studenter skal ha påskeferie sitter her hjemme og ser på bildene. Sukk. Anti-imperialist-blekken Frontlinjer har surfet og plukket de beste fra G20-demonstrasjonene.

Ingen kommentarer: